Bananenbrood
Een favoriet recept van MBalance
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Gang Tussendoortje
Porties 4
calorieën 500 kcal
Equipment
- oven
- cakeblik
- bakpapier
- bak
Ingrediënten
- 220 gram bananen
- 150 gram eieren
- 150 gram meel (naar keuze)
- 10 gram bakpoeder
- 1 theelepel kanaal
- 50 gram noten (gemengd)
- 10 ml olijfolie
- 1 eetlepel dadels/chocolade/etc.
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden. Prak de banaan. Hak de noten fijn. Meng alle droge ingrediënten met elkaar en meng alle natte ingrediënten in een aparte bak. Voeg vervolgens beiden samen. Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.Giet het mengsel over in een cakevorm en zet het 40 minuten in de oven.
- TIP: Je kunt eigenlijke alle ingrediënten extra toevoegen om het brood naar smaak te maken. Denk hierbij aan chocolade/cacao, dadels of rozijnen. Houdt er welrekening mee dat die ingrediënten vaak veel calorieën bevatten.
Notities

Trefwoord bananenbrood, cake, tussendoortje