Kwarktaart

Ontbijt lunch of heerlijk tussendoortje
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 persoon
calorieën 200 kcal

Equipment

  • Taartvorm
  • Keukenmachine
  • Blender
  • bakpapier
  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 25 gram Roggebrood
  • 2 gram cacao peder
  • 5 gram havermout
  • 1 blaadje gelatine
  • 15 gram Dadels (pitloos)
  • 250 gram Kwark (naar keuze)
  • 100 gram Vers fruit (naar keuze)

Instructies
 

  • Begin de avond van te voren. Laat de dadels weken in lauwwarm water. Breek het roggebrood en voeg deze samen met de havermout en de cacao in een kom. Zodra de dadels 5 minuten geweekt zijn snij je deze in kleine stukjes en voeg ze bij de andere ingrediënten. Meng alles tot een geheel met een keukenmachine/de staafmixer/blender, net wat je voor handen hebt.
    Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet deze met een kleine hoeveelheid boter/olie in. Leg het roggebrood mengsel in het midden van de taartvorm en druk dit plat tot de bodem verdeeld is. Tip: is het mengsel te plakkerig, maak je handen of een lepel wat vochtig, dat verdeeld makkelijker. Zet de taartvorm in koelkast.
  • Terwijlde taart in de koelkast staat, leg je de gelatine 3 minuten in een bak met koudwater. Doe in een steelpannetje een laagje kwark en zet deze op het vuur. Knijpde gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de kwark. Blijf roeren totdat zeopgelost zijn. Zet het vuur uit. Doe de overige kwark in een grote kom. Voegdaarna de kwark en het gelatine mengsel bij elkaar en blijf goed doorroeren.Heb je gekozen voor kwark zonder smaakje en wil je wel een smaakje aan je kwarktoevoegen, meng dan een flavourshot naar keuze toe.
  • Haalde taartvorm uit de koelkast en verdeel het kwarkmengsel over de bodem. Dek de taartvorm af en laat hem een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag snijd je een stukje eraf en voeg je wat vers fruit toe als topping.

Notities

*Houd je niet van roggebrood. Laat deze weg en voeg in plaats van 5 gram havermout, 20 gram (per persoon) havermout toe aan het mengsel.
Trefwoord dadels, fruit, havermout, kwark, taart