
Tomaten Paprika soep
Heerlijke en gezonde soep
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Soep
Porties 4 personen
calorieën 500 kcal
Equipment
- Steelpan
Ingrediënten
- 400 gram paprika
- 800 gram tomaten
- 200 gram kipfilet
- 300 gram Thaise wokgroenten
- 20 gram tomatenpuree
- 2 stuks uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepel ketjap manis
- 1 blokje bouillon
- 1 liter water
- 1 Kruiden zout,peper, chilipeper, basilicum
Instructies
- Snijd de ui en knoflook klein. Verwijder bij de tomaten het middelste gedeelte en bij de paprika de pitjes. Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook vijf minuten. Voeg daarna de tomaten en paprika toe en laat dit geheel nog vijf minuten op middelhoog vuurstoven. Voeg hierna de tomatenpuree en de kruiden toe. Breng een liter water aan de kook. Zodra dit kookt kan je het water bij de groenten voegen, samen met het bouillonblokje. Laat minimaal vijftien minuten zachtjes koken. Ondertussen kook je de kip vijftien minuten in een steelpan. Zorg dat de kip net onderwater staat. Zodra deze gaar is giet je het water af. Laat even afkoelen en haal de kip uit de pan, doe de kip in een bakje. Trek de kip met twee vork en los van elkaar en marineer deze met de ketjap manis. Zodra de groenten zacht genoeg zijn kan je dit in zijn geheel in de blender doen. Mix het geheel tot een gladde massa. Doe de soep terug in de pan en voeg de pulled chicken en deThaise groenten toe. Laat nog drie minuten op laag vuur staan zodat de Thaise groenten warm (maar niet zacht) worden. De soep is klaar om geserveerd te worden.
Trefwoord groenten, paprika, soep, tomaten